Na slovíčko s... Jaroslava Wurll Kocanová

By LucyL - April 09, 2017


Krásnu nedeľu želám.
Ako som už dávnejšie avizovala  dnes som sa rozhoda urobiť rozhovor s Jaroslavou Wurll Kocanovou - mladučkou slovenskou dizajnérkou, ktorej tvorba prepája novodobé  umenie s prvkami slovenského folklóru. Výsledkom sú jedinečné modely, ktoré okrem romantiky a exklusivity majú v sebe aj kúsok slovenského "haute couture" . Jej kolekcia ma doslova ohúrila a o mojom nadšení ste si mohli prečítať aj TU, kde Jarka predstavila  svoju kolekciu jeseň/zima 2017 na košickom Fashion Weeku v novembri minulého roka. Ja som sa prehliadky zúčastniť nemohla, čo veľmi ľutujem, ale pozrela som si ju zo záznamu.   





Ako dlho sa venujete móde? 

Tvoriť ma bavilo už v detstve. Šila som šaty pre bábiky a keďže počítať ma nebavilo, tak som sa prihlásila na Odevnú školu odbor navrhovanie a modelovanie odevov. Odvtedy som ihlu nepustila z ruky ani jeden deň. Na tú profesionálnejšiu cestu som sa dala v roku 2011, kedy sme založili spolu s mojím ešte vtedy priateľom ateliér u nás doma, kde žijeme a pracujeme spolu. Pri práci nám pomáha náš drobec, rada sleduje stroje ako fungujú, manžel fotí, a fotoaparát nesputí z ruky


Čím ste sa inšpirovali pri tvorbe kolekcie, ktorú ste predstavili na KFW?


Je to voľné pokračovanie letnej kolekcie Slovenské devy. Kolekcia inšpirovaná folklórom, ľudovým námetom, slovenskou prírodou a novodobím umením. Celá kolekcia sa nesie v modernom duchu, ktorá zachováva čistú líniu strihov a materiálov.
Spojenie tradičných čipkárskych techník s novými materiálmi ale aj klasickou bavlnou, ľanom, vlnou či prírodným hodvábom. Kolekcia pozostáva prevažne z modelov určených na denné nosenie v odtieňoch červenej, hnedej, zelenej a modrej. Modely dopĺňajú ručne šité a vyšívané kabelky zamerané na detaily ľudových výšiviek, strapcov. Šperky sú súčasťou každej ženy, no my sme sa pohrali s myšlienkou spojiť ľudovú kultúru s moderným umením 20. storočia. V kolekcii sa prelína príroda, šum motýlích krídel, pôsobí hravo, sviežo a mlado.


Kde si zákazníčky môžu vaše modely zakúpiť ?


Najaktuálnešiu ponuku stále nájdu naši zákazníci na predajných portáloch http://www.sashe.sk/AtelierDeCouture a https://www.etsy.com/shop/AtelierDeCoutureJK, ale môžu nás kontaktovať aj priamo na našej stránke www.kocanova.com alebo cez sociálne siete.


Aká je vaša kolekcia na túto jar/leto 2017 a ako budete tráviť veľkonočné sviatky?


Jarno letná kolekcia je zameraná na svadbu, na blížiaci sa deň ,,D,, každej nevesty. V kolekcii nájdete svadobné modely, modely pre družičky veľké, či malé a aj svadobné mamy. Focus Wedding - tyl s krajkou. Sviatky budem tráviť tradične s rodinou, ale klasickej oblievačke sa už tvrdo tretí rok vyhýbam a protestujem.












A keďže to vyzerá, že naša svadba bude asi budúci rok, tak tieto by som si na sebe vedela určite predstaviť. Čo na ne poviete???


Jarke želáme veľa ďalších úspechov v jej kreatívnej tvorbe a ďakujem za krásny rozhovor.

P.S Ak sa Vám môj blog páči, tak ma poteší Váš hlas v súťaži Bloger Roka 2017, kde hlasovanie prebieha do 30.4.2017 . Hlasovať môžete  TU a  následne váš hlas potvrdiť vo vašej mailovej schránke alebo v SPAME. 
Ď A K U J E M 

  • Share:

You Might Also Like

2 lovely comments