NOVEMBER EVENTS #2: KOŠICE FASHION WEEK

By LucyL - December 16, 2016

                           Môj OOTD  Mikina / Kenzo x H&M, Sukňa / Lanvin x H&M ,Kabelka / Coccinelle via BLACKCUBE 

Ahojte,

aj keď skoro o týždeň tu máme najkrajšie sviatky roka Vianoce a následne aj Silvester a verím, že mnohí z Vás neviete, kde Vám hlava stojí, ja som sa rozhodla vrátiť trošičku späť na začiatok novembra (a áno tento post mal byť zverejnený už dávno ale mám doma malé baby.) Nevadí. Tretí ročník KFW sa konal  klasicky v Kulturparku a mali možnosť sa na ňom predstaviť slovenskí, ale aj zahraniční módni návrhári. Rozhodla som sa, že Vám iba v krátkosti predstavím tie "moje momenty" alebo moje obľúbené kúsky a kolekcie  návrhárov, ktorí ma očarili najviac. Všetko čo Vám predstavím by som si hneď predstavila mať vo svojom šatníku.

JAROSLAVA WURLL KOCANOVÁ - kolekcia inšpirovaná folklórom, slovenskou prírodou a novodobým umením. 


aj keď som nemala možnosť túto kolekciu vzhliadnuť naživo, veľmi ma očarila a povedala by som, že patrila medzi moje absolútne topky. Prepojenie folklóru a a modernej elegancie v podobe čipky je jednoducho dychberúce. Tlieskam a a ako BONUS som si pre Vás pripravila mini rozhovor s návrhárkou, na ktorý sa môžete už čoskoro tešiť.

NATALIA ROMAN - kolekcia v jemných pastelových farbách. Elegantná a nežná zároveň s detailmi šifónových volánikov a tylovej sukne. Táto návrhárka z Poľska predviedla elegantné a zároveň noblesné modely na každý deň a jej tvorba  mi pripomínala taliansku návrhárku Albertu Ferretti.



ZUZANA HAKOVÁ predviedla minimalistické, strihovo zaujímavo riešené modely z neoprenu a brokátu doplnené o štýlove okuliare a doplnky.



JITKA KLETT na KFW predstavila v úvode svoju najnovšiu kolekciu na jar/leto 2017 s názvom ESTRELA kde prepojila dimenzie farebnej potlače inšpirovanej španielskym maliarom Joan Miró s elementom pásikov a tie zakomponovala do svojej kolekcie vo forme šortiek či nohavíc. Druhú časť tvorili modely z kolekcie jeseň/zima 2016 ktoré predstavila aj na módnej prehliadke JITKA KLETT for FASHION REVOLUTION v Kunsthalle a záverečnou bodkou prehliadky bol originálny  model svadobných šiat so zaujímavo riešeným korzetom a detailmi v podobe výšiviek kvetov v zelenej a zlatej farbe.



IDA SANDOR oslávila tohoto roku 10te výročie svojej tvorby a na KFW predstavila svoje elegantne minimalistické modely s asymetrickými detailmi, ktoré doplnila o trendové  materiály ako je flitrovaný jersey alebo priesvitné technické materiály, ktoré sme si mohli všimnúť na bomberkách. Strihovo krásne riešený šedý kabát upútal moju pozornosť ako prvý a po ňom to bol komplet v staroružovej farbe "tón v tóne" hodvábna sukňa a metalický top.


BARBORA KUBI vsadila na jednoduchosť, čisté línie, športový minimalizmus a zaujímavé doplnký akými boli šiltovky z plastu či kožušinové kabelky do ruky.



Sako/ Ralph Lauren, Tričko, náušnice / Moschino ,Kabelka - Coccinelle via BLACKCUBE 

Kto bol Vašim favoritom na tohtoročnom KFW ?


  • Share:

You Might Also Like

0 lovely comments