Russian power

By Lucy L. - October 05, 2012


From left Lena Perminova,Natalia Vodianova, Ulyana Sergenko, Vika Gazinskaya, Mira Duma
Ultimately I have been amazed by Russians, especially Russian women in fashion, which have enormous power in the fashion world. Russia being considerd the most powerfull country in the world has given these women such historical backround that me being a Slovak can easily understand.We understand Russians, we share a part of history with them, we understand the post- comunist problems we had to face.I admire Russians for their grace, glamour, sophistication and the aristokratic  view to fashion . Unlike most other countries Russians seek luxury in all it´s forms. This fact is due to the lack of all this during 40 year hard period of communism. The are very educated and they love brand names everywhere, select all the luxury available and give to the fashion world a piece of our SLAVS world. Most of them have been raised in poor families but became rich by luck such as Natalia Vodianova/dicscovered by chance in a Russian market and immediately raised to a top fashion model . Other powerfull women in russian fashion are Mira Duma – daughter of russian senator, ex- editor of Harper´s Bazaar now working a s free-lance , Lena Perminova – model, Ulyana Sergeenko – fashion designer, Vika Gazinskaya– fashion designer. These women have style, they have grace and are bond together as a rock. They are proud to be Russian girls they are definitely considered style street fashion icons and I am proud to dedicate this article to these fabulous girls.
Which is your favorite girl?
SPASIBA KRASOTKY
/
V poslednej dobe som začala viac ako inokedy predtým vnímať Rusky, ženy, silné ženy pôsobiace v móde. Tieto ženy vyrastali v podmienkach podobné tým našim a preto sa akosi viac viem vcítiť do ich vnímania módy .Rusko ako jedna z najsilnejších a najvačších krajín sveta svoju silu dáva aj týmto ženám. Obdivujem ruskú charizmu, krásu, ich vnímanie krásy a tiež to ako až neprirodzene milujú luxus. Táto ich priam posadnutosť pramení z toho, odkiaľ vyšli a hlavne historické obdobie 40 tich rokov komunizmu, ktorým sú minimálne ich rodičia poznačení. Sú to vzdelané ženy, vnímavé, vyznajú sa v mnohých oblastiach kultúry a do módneho sveta prinášajú našu slovanskú mentalitu. Mnohé z nich boli objavené náhodou a pochádzajú z veľmi tažkých podmienok, ako napríklad top modelka Natalia Vodianova/ktorú objavili na zeleninovom trhu a okamžite sa stala svetovou super modelkou/. Ďalšie Rusky ako napríklad  Mira Duma, ktorá sa sa narodila do rodiny bohatého ruského senátora je momentálne free lance módna editorka mala väčšie šťastie. Lena Perminova - modelka a návrhárky Vika Gazinskaya a Ulyana Sergeenko. Majú štýl, majú vkus a aristokratickú gracióznosť a držia spolu ako skala.V momentálnom období sú považované za street style fashion icons a ja som nadšená , že tento post som im mohla venovať, Ktorá je vaša obľubená???
SPASIBA KRASOTKY



Source - tommy ton, tumblr

  • Share:

You Might Also Like

7 lovely comments

  1. dobry post :) u mna rozhodne Miroslava Duma (ale myslim ze ako dcera senatora, az tak vela problemov nemohla mat, ako povedzme Natalia na zeleninovom trhu) :)

    ReplyDelete
  2. Ano, jsou krásné, ano mají super šatník... ALE... Fascinuje mně, jak jsou všichni z této skupinky Rusek (zvané též Russian Fashion Pack) tak nadšení. Kdyby se lidé víc zajímali o to, z jakého prostředí pocházejí, zjistili by, že nebýt jejich tatíků, povětšinou bývalých předáků KGB (alias dnešní senátoři), jejich módní sláva by nezašla ani za hranice jejich chýše... :-( Nemám nic proti bohatým holkám, má oblíbenkyně Olivia Palermo je také jen produkt bohatých rodičů, ovšem v případě Rusek je to mnohem víc kontroverzní. Bohužel není umění být v Rusku i mimo něj slavná (díky čemukoliv) s rodiči s neslavnou minulostí... Asi tolik k ruskému "stylu".

    ReplyDelete
  3. Thank you so much for making me discover about Ulyana Sergeenko through this post... Such an inspirational person ! Now following you via GFC and Bloglovin'. Hope to hear from you soon and share fashion thoughts together :) xx

    *The*Jolly*Girl*
    http://www.thejollygirl.org/

    ReplyDelete
  4. Moja naj je Ulyana Sergeenko :)

    a k anonymu... každy mame svoj názor...a možno máš aj z časti pravdu...ale nikto nemoze za svoj povod, ani tomu akym (vlyvnym) rodicom sa narodil... proste maju vkus.. myslim, ze pointa tohto postu bola o tom :)

    http://lenkasfashioncocktail.blogspot.sk/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Presne o tom, nikto nemoze za minulost svojich rodicov a ak sa uz niekto narodi do rodiny bohateho ruskeho senatora, tak mal v istom bode aj stastie ale ak by nemali vkus, asi by im to nepomohlo

      Delete
  5. beautiful outfit!
    If you want visit my blog and let me know what do you think!
    http://paintingthefashion.blogspot.it

    ReplyDelete