MY BODY TRANSFORMATION

By LucyL - November 25, 2017


Dnes som sa rozhodla podeliť sa s Vami o mojej ceste za novou postavou. Rozhodla som sa pre rázny krok a po X pokusoch a Y porušeniach sa mi podarilo KONEČNE nastaviť svoju hlavu a v konečnom dôsledku aj moje telo na nový režim. Režim, ktorý nie je iba o zmene tela, ale hlavne o zmene myslenia a prístupu k sebe samému. Pokusov a zlyhaní bolo v mojom živote veľmi veľa a pravdou je, že s tým, ako vyzerám som nebola nikdy spokojná. Vždy som počúvala dookola to isté. "Krásna tvár, ale to telo... Alebo ty keby si schudla, by si bola iná šupa a podobne". Proste v rodine či v našom okolí sa na ľúdí s nadváhou pozerá, ako keby boli z iného sveta. Proste ľudia, ktorí nemajú dosť pevnej vôle nato, aby zmenili to, ako vyzerajú. Slabosi, vyzerajú zle, sú ponižovaní okolím a v neposlednom rade aj diskriminovaní v niektorých pracovných odvetviach. Vo svete módy ani nehovorím, kde je všetko o perfekcionalizme a kulte tela. Pre mňa kameň úrazu a pocity nízkeho sebavedomia.  Ale poviem Vám, samotný proces nastavenia je veeeeľmi zložitý.Hlavne, keď je človek zvyknutý, že nebol nikdy chudý a naozaj začať meniť myslenie, spôsob stravovania a odvykanie si od "prejedacích záchvatov a návalov pažravosti" - a áno mala som to aj ja, je veľmi náročný. Je to ako odvykačka od alkoholu. Ľudia, ktorí s tým nemali problém nepochopia, ale tí ako som ja určite áno. Už pár mesiacov po pôrode som sa s touto myšlienkou začala pohrávať, ale stále som mala výhovorku. Najrv to bolo kojenie, potom pohodlnosť, ale poviem Vám, veľkou motiváciou mi začala byť aj moja dcérka, pred ktorou nechcem byť tá "tučná" a nedisciplinovaná mama, ktorá miluje módu, ale vyzerá ako keby robila kuchárku v školskej jedálni. Ďalším motivačným človekom boli moje kamarátky Ivetka a Svetlana, ktorým sa podarilo schudnúť úžasných cez 20kg a boli živým dôkazom toho, že všetko sa dá, keď človek chce a v neposlednom rade aj relácia "Extrémne premeny", ktorá ma naozaj nakopla. Nehovoriac, že práve v tom čase mi čítali myšlienky chlapci z 3DCHILI firmy a poslali mi na vyskúšanie "tabletky na chudnutie", ktoré som do svojho režimu zapojila a musím povedať, že ako doplnok stravy mi celkom vyhovujú a som s nimi veľmi spokojná.

MOJA PREMENA

Začala som 23.10.2017 na počiatočnej váhe 86.6 kg /áno až toľko/ a momentálne vážim 81.6 kg, čiže som schudla 5 kg za prvý mesiac.Toto je pre mňa intímne odhalenie toho, čo som si dlhé roky nechávala len pre seba. Ale rozhodla som sa to zmeniť a nehanbím sa za to,že je to toľko. Som to ja a som tu pred Vami "úplne nahá". Teším sa každému novému dňu, každému stratenému kilu a som pozitívne naladená, lebo viem, že to robím hlavne PRE SEBA. Chcem byť spokojná sama so sebou, byť zdravšia, sebavedomejšia a možno aj motivovať niekoho, kto sa e|šte len chystá urobiť svoj "VEĽKÝ KROK" k novému telu. Každému držím palce, lebo je to náročné. Skor prvé 2 týždne a potom, keď si človek zvykne, tak to ide. Ale za každým úspechom sa skrýva tvrdá drina a keďže jedlo je u nás spojítkom na spoločenských akciách, oslvách, rodinných stretnutiach či sviatkoch, vyjsť zo zabehaných koľají a povedať NIE koláčikom, skvelým rezňom od babky, haluškám či iným dobrotám je mega ťažké. Určite mi dáte za pravdu.    

STRAVOVANIE
Základom mojej stravy sú bielkoviny v kombinácii so zeleninou. Nateraz som vylúčila ovocie a sacharidy ako je chlieb, zemiaky, ryža ale aj strukoviny. Recepty sú väčšinou jednoduché a rýchle a v prípade hladu mám vždy po ruke acidko, tvaroh, ktorý si zmiešam so škoricou a brezovým cukrom a čoho sa neviem vzdať je "latte macchiatto",ktoré  pijem bez cukru aj v kaviarňach, kde rada chodím. Jediným porušením bol občasný pohárik bieleho vínka či prosecca.Niektoré inšpirácie na jedlá prikladám aj tu. Samozrejme denne vypijem 2 l vody, keďže pitný režim je základom pri chudnutí. V zimnom období sú to hlavne čaje a voda s citrónom.



DOPLNKY STRAVY NA CHUDNUTIE

    



Osobne na takéto veci som nikdy veľmi nedala, ale rozhodla som sa urobiť výnimku a zaradiť ich už do môjho zmeneného jedálnička. Tri kapsulky v troch farbách a každá kapsulka je určená na inú časť dňa.

Žltá kapsula/ráno –  obsahuje složenie, které pomáha absorbovať tuky a sacharidy a priaznivo ovplyvňuje náš tráviaci systém – zázvor, kurkuma, biela fazuľa, garcinia cambogia.
Červená kapsula/obed – tabletka na obed je rýchlym fat burnerem. Pozitivnou zložkou v tejto kapsulke je  kapsaicin, ktorý sa nachádza v chilli papričke a podporuje metabolizmus a pálenie tukov
Zelená kapsula/večer – čistí organizmus.  Táto kapsulka je unikátnym zložením zeleného čaju, chlorelly a bobuliek acai.

CVIČENIE 
2 až 3 krát do týždňa chodím cvičiť do posilňovne bez trénera. Primárne je to kardio. 20 min bycikel, 20 min stepper a 20 min rýchla chôdza.Niekedy pridám aj cviky na ruky či bruchoa keď sa nám s Jankom podarí nechať malú u našich, tak si zbehneme zahrať bedminton.

Toľko zatiaľ pocity z môjho prvého mesiaca premeny. Budem sa hlásiť o mesiac s tým, ako som pokročila a budem sa veľmi tešiť aj na vaše komenty, postrehy či otázky na ktoré rada odpoviem.

 Vaša Lucy

  • Share:

You Might Also Like

0 lovely comments