Ako sa počas karantény NEZBLÁZNIŤ

By LucyL - April 11, 2020


Ahojte. Dnes po dlhšom čase som sa rozhodla pre článok a to rovno v tomto citlivom období karantény, ktorú všetci musíme zvládnuť a občas nám dá aj celkom zabrať. Sme doma odizolovaní od našich najbližších, vačšina z nás je na "home office" mode, staráme sa o domácnosť, varíme denne teplé jedlá, zabávame deti a robíme im animátorov a pre tých čo majú deti väčšie sa z rodičov stali učitelia. Zaberák na 1000 percent a to všetko sa odohráva v našich príbitkoch. Častokrát malých bytoch bez balkónu. Dá sa tento stav vôbec zvládnuť? Mám tu pre Vás pár tipov z mojej skúsenosti, ktoré sa snažím praktizovať a nie je to tak vždy. Lebo je normálne mať zlé dni a verte mi je ich veľmi veľa. Sme len ľudia...tak teda ideme.

 Plánujte si dni


   Nebojte sa aj ja v tom mám medzery ALE plánovanie dna či týďňa Vám do života karantény prinesie viac poriadku než len deň na štýl som v pyžame do neviemkedy...Budete mať produktívnejšie dni a večer budete zaspávať so skvelým pocitom zo seba.

Starajte sa o seba
Skúste sa od rána obliecť do peknej teplákovej súpravy, dať si make up a upravte si vlasy.
Ten pocit zdvihnutého sebavedomia robí divy. Viem ako sa cítim bez toho, úplne nanič.




 Aktivity s deťmi ale aj bez
Väčšina z nás asi robí to, že sa snažíme vymýšľať aj nemožné, len nech naše deti majú vyplnený čas. Je to super striedať kreatívne aktivity s pohybovými a nechať ich aj pozerať telku či tablet. V tomto období je to nevyhnutné ak sa nechceme úplne zblázniť.Vyskúšajte maľovať, šiť alebo robiť si zaujímavé módne koláže či moodboardy, ktoré vás budú inšpirovať. Pretrieďte si šatník a objavujte nové možnosti a kombinácie. Foťte sa a robte si radosť pohľadom na to, ako vám veci seknú. 




Preorganizujte si byt 
Zaveste si nové obrazy, majte vo váze stále  kvety , prerobte izbu svojim deťom či dajte dokopy sedenie v záhradke. Ten pocit v "novom" byte stojí za to.



Kytica - @kvetymoname - IG

Chránte seba, ostatných, ale robte to s mierou.
Zistila som, že v tomto období sú ľudia veľmi agresívni , čo sa týka názorov na konanie vlády či premiéra. Netvrdím, že premíer nerobí chyby, ale neustále ho osočovat, tvrdiť, že nič nerobí či vravieť, že je šašo mi príde až drzé. Názory na opatrenia proti koronavírusu sú až vyhrotené a hlavné správy nás psychicky dostávajú na dno. Preto sa prosím starajte o svoju psychiku. Verte rozhodnutiam vlády a odborníkom. Keď vidíte, že vám pri každom komentári stúpa tlak a máte chuť nadávať už aj svojmu partnerovi, vypnite na chvíľu správy, facebook či IG a ukľudnite sa. Choďte si vyvetrať hlavu von. Samozrejme používajte vždy ochranné rúška a dezinfikujte si ruky, kľučky a vaše príbytky.
 
  Ak náhodou neviete nikde zohnať dezinfekčný gel tak TENTO  dezinfekčný gel od značky Suavinex používame aj my a je perfektný. Kúpite ho spolu aj s kefkou na fľaše a rovno dvojbalenie

Vyskúšajte nový recept, cvičte na koľko vládzete a ako sa cítite, prihláste sa na vzdelávací kurz.


Šošovicovo fazuľové  fašírky s batátmi. 

Recept na fašírky 
Budete potrebovať: Varenú šošovicu, fazuľu, sójovú omáčkú, vajcia, kurkumu, soľ, korenie, strúhaný syr 
Všetky ingrediencie spolu zmiešate a vytvarujte fašírky. ktoré buď upečiete v rúre alebo ich môžete vyprážať.

Chystám sa na tento workout od Caro Daur : https://www.youtube.com/watch?v=dlVVQCo5MGg
Vyskúšal niekto?
A na tento free on line kurz módy Understanding Fashion from Business to Culture 


Podporte svoj podnik a  urobte si radosť peknou vecou.
Počas karantény podporujte vaše obľúbené gastro prevádzky, ktoré prešli do donáškového režimu a tiež vaše obľúbené on line obchody. V tomto náročnom období nás veľmi potrebujú, aby sme sa z nich po karanténe mohli tešiť a tráviť v nich čas.


Pizza lussuosa, naozaj topka s mascarpone - PEPPES Košice


Moja vysnívaná kabelka Jacquemus - www.luisviaroma.com


P.S Ak na nič z toho nemáte chuť, je to úplne v poriadku. Ľahnite si a oddychujte, čítajte si. všetko ostatné nech rieši manžel. Aspoň hodinka iba pre Vás 


UŽITE SI VEĽKÚ NOC TAK TROCHU NETRADIČNE A OSTANTE DOMA

  • Share:

You Might Also Like

0 lovely comments